duurzaamheid

Video afspelen

Duurzaamheid bij RVC Industriële Verpakkingen

Polyethyleen (PE) staat bekend als een van de meest veelzijdige en veelgebruikte kunststoffen ter wereld. 
Het is een thermoplast, die populair is vanwege zijn sterkte, duurzaamheid en flexibiliteit.
 
Een van de meest opmerkelijke eigenschappen van PE is de recyclebaarheid. PE-folies kunnen worden gerecycled en omgevormd tot nieuwe producten, wat bijdraagt aan de circulaire economie en het verminderen van afval. 
Onze PE-folies zijn ontworpen met het milieu in gedachten en bevatten geen metalen of weekmakers.

Hergebruik en Recycling

Als trotse partner van de brancheorganisatie NRK en medeondertekenaar van het verpakkingsconvenant, verplichten we ons tot het hergebruiken van een significant percentage van onze folies.

Voor het restant zorgen we voor een verantwoorde verwerking. We bieden onze klanten de service om hun schone PE-afval af te voeren, waarbij we jaarlijks ongeveer 250.000 kg plastic retourneren voor hergebruik en/of recycling.

In samenwerking met onze jarenlange partner zetten we ons afval als herwonnen grondstof als CLR (Closed Loop Recycling) afvalzakken terug in de markt. Deze zakken zijn geproduceerd onder EU-verordeningen No. 94/62/WE en No. 2008/98/WE.

Ons kloppende hart - de fabriek

Luchtzuivering
We lopen voorop in de industrie met een naverbrander die verontreinigde lucht zuivert, waardoor we schone lucht uitstoten.
Waterbesparing
Onze machines worden gekoeld met hemelwater via een gesloten systeem, wat voorkomt dat schadelijke stoffen worden verspreid.
regenwater gescheiden afgevoerd

Daarnaast wordt regenwater gescheiden afgevoerd en worden de door ons gebruikte reinigingsmiddelen (Etac) op een vakkundige en milieuvriendelijke manier gerecycled door Interchem.

Koker Ruilsysteem

We halen u gebruikte kokers retour. Vervolgens worden ze hergebruikt in onze eigen fabriek of verkocht aan een van onze partners. 
Of de kokers worden gerecycled bij een erkende recycelaar tot regranulaat, die opnieuw gevormd tot een plastic product.

Zo sluiten wij de kringloop en voorkomen we dat het plastic verbrand wordt!

Innovatie en Efficiëntie

We innoveren continu om onze processen te verbeteren en milieubelasting te verlagen, onder meer door elektrisch rijden te bevorderen en ons vrachtwagenpark aan de Euro 6-norm te laten voldoen.

Innovatief in Verpakken met Maatwerk Machines en Speciale Additieven

Met onze expertise in verpakkingsmachines bieden we op maat gemaakte oplossingen die aansluiten bij de unieke machines en processen van onze klanten. We bieden een verscheidenheid aan additieven om onze producten aan te passen aan uw specifieke vereisten. Dit omvat opties zoals anti-statisch, anti-block, en metaloceen, voor een optimale werking.

nieuws